Kohokohtia

Suurimmat tapahtumat järjestettiin yhdessä muiden alueen hoitokotien kanssa. Perinteinen talvirieha pidettiin alkuvuodesta Elimäen Haukkavuorella. Rokan ja makkaranpaiston lisäksi tarjolla oli pulkkamäkeä ja retkeilyä metsässä. Keskikesän olympialaisissa lajeja oli keihäänheitosta hernepussijuoksuun. Osallistujina Korian urheilukentällä järjestetyssä tapahtumassa oli runsaasti asukkaita ja hoitajia. Syystanssiaisissa Kallioniemen lavalla oli mahdollisuus tanssin lisäksi myös laulaa karaokea.

Vuoden pikkujoulut vietettiin Korian nuorisoseuran talolla. Fenix-kodin oma bändi soitti musiikkikerhossa harjoittelemiaan joululauluja. Mukana oli jälleen myös runsaasti omaisia. Jouluaattona joulupukki kävi tuomassa joulutervehdyksensä.

Vuoteen mahtui myös viikon mittainen urheiluretki Vuokatin Katinkultaan, jossa mukana oli kuusi asukasta ja kolme hoitajaa. Elimäen kesäteatterissa vierailtiin myös. Läheisen palvelukeskuksessa käytiin useampaan kertaan päivätansseissa sekä kuuntelemassa musiikkiesityksiä. Osallistuttiin myös seurakunnan päiväretkille.

Terapeutti jatkoi käyntejään yhden asukkaan luona. Tämä on vahvistanut luottamusta puolin ja toisin ja sairaalajaksot vältettiinkin kokonaan. Vuoden lopussa otettiin käyttöön kaksi tukiasuntoa, joiden asukkaat ovat Fenix-kodin valvonnassa.

Vuoden aikana koko henkilökunta osallistui ensiapukoulutukseen, turvallisuuskoulutukseen sosiaalialalle sekä lääkehoidon koulutukseen. Lisäksi he osallistuivat mielenterveysmessuille ja kävivät siellä kuuntelemassa luentoja. Kaksi työntekijää suoritti yksityisten palvelualojen työsuojelun perusteet (2 pv).

Koko henkilöstö voi edelleen vapaasti käyttää läheisen uimahallin ja kuntosalin palveluja. Yhdessä osallistuttiin myös hoitajien urheilutapahtumaan ”Likkojen lenkkiin” Tampereella. Henkistä vireyttä pidettiin yllä teatteri- ja elokuvakäynneillä.