Elämää arjessa

Päivittäiset rutiinit Fenix-kodissa etenevät viikko-ohjelman mukaan ja niihin osallistuvat kaikki asukkaat taitojensa ja tavoitteidensa mukaan. Kaikki osallistuvat arkiaskareisiin auttamalla mm. keittiössä ja siivouksessa sekä vaatehuollossa. Kesäisin puutarhatyöt ja talvisin lumityöt ovat osa asukkaiden rutiineja. Kaikessa toiminnassa pyritään mahdollisimman kodinomaisiin olosuhteisiin.
    
Jokaisella asukkaalla on oma henkilökohtainen päiväohjelmansa, joka koostuu kodin askareista ja kunkin henkilökohtaisista harrastuksista. Aina aamuisin henkilökunta ja asukkaat pitävät yhteisen aamupalaverin, jossa päivän ohjelma käydään läpi. Viikko-ohjelman mukaisesti eri päivinä ohjelmaan kuuluu eri asioita. Päivän kulkua rytmittävät säännölliset ateriat; aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.
    
Fenix-kodin oma 9-paikkainen auto helpottaa paitsi kaupassakäyntejä ja muita arkisten asioiden hoitamista myös asukkaiden käyntejä mm. teatterissa tai jalkapallo-otteluissa lähellä ja kaukana.
    
Fenix-kodissa ei järjestetä toimintaa toiminnan vuoksi, vaan kaikki lähtee asukkaiden tarpeista ja kiinnostuksista. Ohjatussa ja valvotussa harrastustoiminnassa kukin asukas tekee itselleen mielekkäitä asioita. Erilaisia käsitöitä ja askartelutöitä tehdään itselle tai vaikkapa lahjaksi läheisille. Lisäksi viikoittain työskentelytilassa tehdään ”alihankintatöinä” esim. leipäpusseihin tarrojen liimaamista, lehtien levitystä kukkakaupoille ja avaimenperien laskemista ja tarkastamista. Työtoiminnasta asukkaat saavat muutaman euron korvauksen tehdyn työmäärän mukaan.
    
Viikoittain kokoontuvat myös levyraati,  musiikkikerho, urheilukerho ja tuolijumppa. Joka toinen viikko on viisasten kerho ja ainakin kerran kuukaudessa englannin opiskelua.  Itsenäisen liikunnan lisäksi viikoittain on myös ohjattua ulkoilua, johon osallistutaan yhdessä. Suosittuja pelejä ovat esimerkiksi sulkapallo, kroketti ja mölkky. Rentoutusryhmässä kuunnellaan musiikkia jonka innoittamana monet myös piirtävät tai maalaavat. Osallistuminen harrastus- ja työtoimintaan on tietyissä rajoissa vapaaehtoista ja lähtee asukkaan omista kiinnostuksista.  
    
Säännöllisten rutiinien lisäksi järjestetään vuoden kuluessa erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Joka vuosi asukkaille tarjotaan viikon mittainen elämys- ja harrasteloma. Yhdessä lähialueen hoitokotien kanssa järjestetään kesäisin olympialaiset ja syksyisin tanssiaiset. Samoin yhdessä pidetään keväisin talvirieha. Perinteisiin pikkujouluihin kutsutaan mukaan myös omaiset.

viikko-ohjelma